Профорієнтаційна робота кафедри музичної україністики та народно-інструментального виконавства в Івано-Франківському фаховому коледжі ім. Дениса Січинського

27 травня 2024 року в Івано-Франківському фаховому коледжі ім.Дениса Січинського відбувся звітний концерт студентів народного відділу, які навчаються за освітньою програмою «Народні інструменти баян, акордеон». Виконавці всіх навчальних курсів класів Віктора Поліщука, Сергія Кв’ятковського, Василя Якубаша продемонстрували високий мистецько-виконавський рівень володіння інструментами як солісти, а також музикуючи в ансамблі та оркестрі (керівник С.Кв’ятковський).

Зі словами привітання та подяки  виступили викладачі кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – доктор мистецтвознавства, професор Мирон Черепанин та кандидат мистецтвознавства, доцент Марина Булда. Завершальним етапом зустрічі було проведення профорієнтаційної бесіди з учасниками концерту, ознайомлення студентів з унікальними можливостями продовжити навчання на музичних спеціальностях Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ ім.В.Стефаника та перспективи їх професійного становлення і розвитку.

Налагоджені творчі зв’язки між студентами і викладачами Навчально-наукового інституту мистецтв та фахового музичного коледжу імені Д.Січинського мають свої давні традиції і будуть продовжені й надалі, що сприятиме підвищенню якості акордеонного виконавства у навчальному процесі і концертно-виконавській практиці молодих музикантів.