Відбувся державний іспит з фаху студентів-бакалаврів

20 червня 2024 року в Навчально-науковому інституті мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся іспит – “Концертне виконання програми з фаху”, який є компонентою комплексного державного іспиту студентів освітньої програми “Інструментально-виконавське мистецтво”(народні інструменти) на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня “Бакалавр” за спеціальністю 025 “Музичне мистецтво”, які навчаються на кафедрі музичної україністики та народно-інструментального мистецтва.
Сценічну виконавську майстерність як сольні виконавці та в складі ансамблю демонстрували студенти Василь Матлюк (клас доц.В.Князєва), Христина Когутяк (клас С.Жовніра), Владислав Іванічек (клас доц. В.Князєва), Назар Зварич (клас доц.В.Князєва), Назар Остап’юк (клас ст. викл. Б.Парумби), Іван Дідоха (клас доц. М.Булди). Звучала різноманітна інструментальна музика, що дала можливість яскраво охарактеризувати виконавські індивідуальності музикантів та оцінити фахову музичну підготовку студентів-бакалаврів.
Випускники Іван Дроняк (клас доц. Ю.Гулянича, концертмейстер Х.Мельниченко) та Андрій Настюк (клас ст. викл. Ю.Гребенюка) підготували окремий концерт, який відбувся у актовій залі Івано-Франківської ДМШ №1 ім.М.Лисенка. Майстерність ансамблевого виконання вони проявили у складі ансамблю народних інструментів “Прикарпатські візерунки” (керівник доц.Ю.Гулянич). Високий рівень підготовки та творчо-виконавську майстерність було виражено як у відтворенні класичної інструментальної музики, так і в колоритних запальних гуцульських мотивах.

Оцінювала фахову майстерність студентів державна екзаменаційна комісія у складі професора кафедри виконавського мистецтва, кандидата мистецтвознавства Петра Вакалюка, доцентки кафедри виконавського мистецтва, кандидатки мистецтвознавства Світлани Вишневської, доцентки кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва, кандидатки мистецтвознавства Лариси Опарик, заслуженого діяча мистецтв, асистента кафедри виконавського мистецтва Владислава Піруса. Було відзначено високий рівень підготовки студентів, активна участь у концертах інституту, висловлені слова вдячності викладачам.